zaterdag 14 september 2013

Kamer: Update

Lieve iedereen,

Onlangs vroeg ik u om hulp bij het enigszins bewoonbaar maken van het hok waarin ik reeds enkele weken verblijf. Ik kreeg verschillende zeer welkome tips van hulpvaardige individuen uit mijn omgeving en ging hoopvol op zoek naar het gereedschap om deze te realiseren.
Mijn hokje toen ik hier arriveerde.
Ik stootte echter op een onverwacht probleem. Net als sokken, pyjama's en truien lijken ook decoratie-, doe-het-zelf- en knutselbenodigdheden onvindbaar in de Russische hoofdstad. Hoewel ik dus het materiaal ontbeer om sommige van uw meer creatieve idee├źn tot de werkelijkheid te verwelkomen, dien ik toch te melden dat ik reeds enige vooruitgang heb geboekt. Kijkt u even mee:

Mijn hokje ten tijde van de Praktische Beslommeringen.

Mijn hokje nu.

Een knutselwinkel moet ik nog ontdekken, maar tijdens een odyssee doorheen een winkelcentrum stuitte ik zowaar op een zaak gevuld met geurkaarsen en aanverwanten. Mij een tip van een hulpvaardige lezeres herinnerend snelde ik naar binnen, waarop ik kort daarna weer buiten stond met een geurkaars die naar Parijse liefde moet ruiken. Gezien de enorme verkoudheid die mijn reukzin momenteel buitenspel heeft gezet kan ik u nog niet vertellen waar dat op slaat, maar vast staat dat zulk een mooie kaars de hele ruimte een air van gezelligheid verleent.

Let u voorts ook op het prachtige frambozen laken dat het monster van een bed verstopt dat men daar in de hoek heeft neergepoot. Samen met de pluizige, witte pantoffels en de thermische leggings en sokken de beste aankoop van het jaar (ik weet niet of men u dit reeds meegedeeld heeft, maar het wordt hier behoorlijk koud).

Verder doe ik mijn uiterste best nog meer van uw zeer waardevolle goede raad op te volgen en ik hoop u hier snel de resultaten van de kunnen laten zien.

Als u toevallig nog meer handige huis-tuin-en-keuken-low-budget-decoratietips heeft, dan hoor ik het graag.

Veel liefs uit Moskou,

Malaika

3 opmerkingen:

 1. Is dat pied-de-poule dat ik daar zie? vandaag een pied-de-poule jas gezien, made me think of you :-) miss ya!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, is de kernsjaal, wordt hier duchtig gebruikt :) Mis jullie ook!

   Verwijderen
 2. Wat een beetje kleur toch al niet kan doen :-) ziet er al heel wat beter uit dan die treurige kamer van in het begin!

  BeantwoordenVerwijderen